Haarkliniek Lafayette

Haarkliniek Lafayette

Welkom bij Haarkliniek Lafayette

meer dan 10 jaar ervaring in pruiken, haarwerken en extensions

Haarkliniek Lafayette

Wie zijn we

Haarkliniek Lafayette bestaat sinds 2008. De kliniek groeide voort uit kapsalon Coiffure Lafayette. Beide zijn samen gevestigd in Dendermonde, het kapsalon op het gelijkvloers en de haarkliniek op de eerste verdieping.

Raymond Michiels begon het kapsalon in 1971. Intussen heeft dochter Lyza met verve overgenomen als zaakvoerder. Raymond richt zich nu vooral op de Haarkliniek met dezelfde gedreven creativiteit als vanouds.

In onze huidige maatschappij wordt het esthetische steeds belangrijker geacht, en dit kan zorgen voor sociale druk en stress. Haarverlies, haaruitval, dun haar, kale plekken, gedeeltelijke of volledige kaalheid kunnen een aanleiding zijn voor deze onterechte, en onwelkome, sociale druk.

Haaruitval en kaal worden kunnen verschillende oorzaken hebben. Chemotherapie tijdens een kankerbehandeling zorgt voor haarverlies. Maar ook haar- of huidaandoeningen of stress kunnen zorgen voor haaruitval. En er is de mannelijke kaalheid die vandaag de dag steeds vroeger en vroeger voorkomt.

Haarkliniek Lafayette wil zij die hierdoor getroffen worden, warm verwelkomen. Wij willen het niet zakelijk of klinisch aanpakken. Daar krijgt u misschien al vaak genoeg mee te maken. Bij ons vindt u begrip, empathie, een luisterend oor, en alle tijd die u nodig hebt. U kan uw vragen, zorgen en wensen bespreken in alle rust, discretie en comfort.

Bovendien kan u er zeker van zijn dat de diensten die wij aanbieden van de hoogste kwaliteit zijn. Wij voeren analyses van hoofdhuid en haar uit met professionele apparatuur. Onze haarwerken (pruiken en haarstukjes voor vrouwen) hebben een medische keuring, en wij gebruiken enkel duurzame, biologische verzorgingsproducten. Onze medewerkers krijgen een uitvoerige opleiding en scholen regelmatig bij over haarwerken, verzorging, en ook het omgaan met patiënten.

Onze deur staat altijd open voor vragen of een gesprek zonder verplichtingen. U kan altijd vrijblijvend contact opnemen om te zien hoe wij u kunnen helpen.

Wij zijn er voor u.

Onze diensten

  • Medische haarprothesen voor mannen en vrouwen
  • Volumemakers
  • Sjaaltjes, petjes, bandanas en tulbanden
  • Haarverlenging/ extensions
  • Analyse van hoofdhuid en haarwortelproblemen
  • Natuurlijke bioproducten en kleuringen zonder chemische toevoegingen

Ons team

  • Raymond
  • Sabine
  • Lisa
Haarkliniek Lafayette

Getuigenis van Nicole

“Toen ik op 02/09/2010 met veel aarzeling belde naar de haarkliniek, was dit voor mij de zoveelste stap in het onbekende binnen de maandenlange behandeling van borstkanker.

Ik verwachtte een zakelijke behandeling omtrent een haarprothese, maar zeker niet zo’n warm en vriendelijk onthaal door iemand vol bezorgdheid en begrip, die heel veel moeite deed om zich in te leven in mijn situatie. Ik vond het fijn dat alles verliep in een afzonderlijke ruimte, los van het kapsalon. Ik voelde me er vrij snel op mijn gemak. Ik kon er ook mijn verhaal kwijt, vragen stellen en mijn zorgen uiten, maar ook lachen en relativeren. Alles gebeurde met heel veel respect voor mijn eigen grenzen.

Ik kon alles zelf bepalen: mijn haar vooraf kort knippen en wanneer, wanneer de prothese aanschaffen,… Ik vond het tof dat er zo veel geduld aan de dag werd gelegd om samen op zoek te gaan naar een mutsje dat echt goed zat en naar een haarwerk dat zo veel mogelijk aansloot bij mijn eigen lokken. Ook de tips voor verzorging van de hoofdhuid en het haarwerk werden zeer goed uitgelegd.

Toen mijn haar terugkwam, vond ik het fijn dat ik even langs kon gaan om de korte piekjes al even te laten controleren en om dan de planning te maken voor de verdere verzorging. Eind april 2011 was het meeste achter de rug en werden mijn krullen voor de eerste keer bijgeknipt. Wat een opluchting!

Achteraf bekeken was Haarkliniek Lafayette een zeer positieve ervaring in een zeer moeilijke periode van mijn leven.”