Haarkliniek Lafayette

Welkom bij Haarkliniek Lafayette

Meer dan 10 jaar ervaring in pruiken, haarwerken en extensions

Pruiken

Onze pruiken worden gemaakt van echt haar (natuurlijk haar) of nieuwe vezels (synthetisch haar). Voor zowel echt als synthetisch haar kan u bij ons rekenen op zeer hoge kwaliteit.

Beide haarsoorten hebben voor- en nadelen. Belangrijk is dat het haarwerk voor u geschikt is, en u de nodige kracht en zekerheid geeft. Wij bespreken alle mogelijkheden uitvoerig, beantwoorden al uw vragen, en besteden aandacht aan al uw zorgen.

Contacteer ons voor een afspraak

Haarkliniek-Lafayette-Dendermonde-Pruiken-Haarstukjes-voor-vrouwen-Haarwerken-Extensions

Echt haar

 • Voelt en ziet eruit als echt haar
 • Kan gekleurd worden
 • Heeft een langere levensduur
 • Hoeft niet afgezet te worden om te zwemmen en slapen, mits een aangepaste bevestigingsmethode (de pasvorm van uw haar moet perfect zijn; u hebt de keuze uit verschillende bevestigingsmethoden)
 • Prima te föhnen en te stylen – leent zich tot bijna alle kapsels
 • Is onderhevig aan de zon en kan dus van kleur veranderen na verloop van tijd

Maar:

 • De aankoopprijs ligt iets hoger
 • Heeft een regelmatige verzorging nodig

Synthetisch haar

 • Kan niet gekleurd worden – aantal kleurenopties is minder groot
 • Heel gemakkelijk te onderhouden
 • Prijzen kunnen verschillen naargelang de haarvezel en de onderstructuur
 • Is niet onderhevig aan de zon, verandert niet van kleur
 • Deze pruik moet worden afgezet om te slapen en te zwemmen
 • Kortere levertijd

Maar:

 • Sommige vezels kunnen niet behandeld worden met een haardroger of stijltang (ze verdragen geen hitte)
 • Vertoont vlugger slijtage omdat het reageert op wrijving met kleding

De look

Uw haar is een belangrijk deel van uw uiterlijk. Goed geknipt en verzorgd haar draagt sterk bij aan uw zelfvertrouwen en zelfs uw identiteit.

Wij bespreken welke stijl u graag wilt voor uw nieuwe haar. Gaat u voor een klassiek of hip kapsel of misschien wilt u er sportief of gecoiffeerd uitzien?

Het kan allemaal, maar belangrijk is dat het kapsel bij uw persoonlijkheid past. U moet zich met andere woorden prettig voelen.

Haarkliniek-Lafayette-Dendermonde-Pruiken-Haarstukjes-voor-vrouwen-Haarwerken-Extensions

De haarkleur

Niet minder belangrijk dan de stijl van uw kapsel is het bepalen van de haarkleur. De juiste haarkleur doet u immers stralen.

Zo zal een wintertype heel krachtig overkomen met (blauw) zwart haar, asbruin of -blond en zilverwit.

Een lentetype zal er jeugdig uitzien met geel- of goudblond, soms kastanjebruin of titaanrood, terwijl een zomertype zijn zachtheid accentueert met platinablond, asbruin of blauwgrijs.

Een herfsttype heeft een nog warmere uitstraling met koper-, brons- of goudtinten.

De kleur van uw ogen en uw gelaat bepalen mee de ideale haarkleur. Wij zoeken het voor u uit aan de hand van gekleurde stalen (kleurringen) zodat we de perfecte tint voor u vinden.

Onderhoud van het haarwerk

Om uw haarwerk zo natuurlijk mogelijk te houden, adviseren wij om het wekelijks te verzorgen. U kan dit gemakkelijk zelf doen, maar wij doen het ook graag voor u.

Zo komt het bij synthetische haarwerken al eens voor dat het haar in de nek ruw wordt of dat de contouren gaan uitstaan. Wij bewerken het dan zodanig dat uw haarwerk opnieuw natuurlijk ligt en valt.

Haarwerken van natuurlijk haar kunnen dan weer van kleur veranderen als gevolg van de uv-straling in zonlicht. Daarom raden wij een onderhoud aan na enkele weken.

Wij bieden alle mogelijke speciale verzorgingsproducten aan om uw haarwerk te onderhouden.

Haarkliniek-Lafayette-Dendermonde-Pruiken-Haarstukjes-voor-vrouwen-Haarwerken-Extensions

De levensduur

De levensduur van haarwerken is sterk afhankelijk van factoren als de zuurtegraad van uw hoofdhuid en de verzorging. Hoe u uw pruik onderhoudt of laat onderhouden zal een invloed hebben op hoe lang ze meegaat.

Pruiken van echt haar hebben een gemiddelde levensduur van 12 tot 18 maanden. Haarwerk van synthetisch haar kan tot 12 maanden meegaan.

Onze merken

Henry Margu

Ons assortiment van Henry MARGU van Elite Coiff is het eindresultaat van 40 jaar ervaring en een voortdurend verlangen naar evolutie.

Met unieke modellen, een brede keuze aan kleuren en haarsnitten en actuele trends beantwoordt deze collectie aan de hoogste verwachtingen en past het in verschillende budgetten.

Het assortiment van Henry MARGU is modern en betaalbaar voor iedereen en combineert comfort met schoonheid. Uw welzijn is de grootste zorg.

NJ

De pruiken van NJ Paris: kwaliteit en stijl. De firma NJ Paris, die al 20 jaar actief is in het vak, verdeelt nu ook op de internationale markt.

Een multidisciplinair team (haarexpert, visagist, kleurspecialist en designer) stelde een gevarieerd assortiment vervangend haar samen. Met aandacht voor de evolutie in de mode en trends vernieuwt NJ Paris elk jaar opnieuw om te voldoen aan de eisen van de markt en kwaliteitsproducten aan te bieden. Het resultaat mag er zijn: een collectie van meer dan 70 modellen voor esthetische en natuurlijke pruiken en 80 kleuren.

NJ Paris heeft het revolutionaire concept “Dermafix®” ontwikkeld en gepatenteerd, een speciale hechtingswijze die zorgt voor een natuurlijke en comfortabele fixatie van haar pruiken.

Omdat het een buitengewoon product is, moesten we absoluut de creaties van NJ Paris opnemen in ons aanbod om een perfect antwoord te kunnen bieden voor onze klanten.

De pruiken van NJ zijn licht en comfortabel en maken het mogelijk om te sporten, zelfs zwemmen. Ze worden gedragen zonder bevestiging of tape. Elke pruik wordt afgestemd op de behoeften van de klant en ieder jaar komen er nieuwigheden uit die de laatste mode volgen.

Raphaël Perrier

De bijdrage aan de Haute Coiffure voor vervangend haar. Niets werd aan het lot overgelaten bij de kleuren en haarsnitten: ze weerspiegelen perfect de huidige trends van de Haute Coiffure. Bovendien werden uitzonderlijke resultaten bereikt voor de meest authentieke kleuren met zelfs zeer subtiele “worteleffecten” die zorgen voor een natuurlijke en lichte uitstraling.

De samenwerking met Raphaël Perrier (viermalig wereldkampioen in de kapperswereld, partner bij de meest prestigieuze modeshows), die de beste productieateliers bezit, resulteert in een ongeziene zoektocht naar innovatieve materialen. Zo werd de hightech haarmuts vervaardigd, deels met behulp van een revolutionair antibacterieel materiaal, speciaal ontworpen voor het assortiment van Raphaël Perrier. De weefsels en voeringen, die zorgvuldig uitgekozen werden voor een hoge kwaliteit, bieden een maximaal comfort. De mengeling van natuurlijke haren met hogetemperatuurvezels is eveneens een belangrijk kenmerk van dit assortiment, voor uitzonderlijke resultaten en sensaties.

Het assortiment Raphaël Perrier stelt u twee collecties voor: de Premiumcollectie met 11 modellen die stuk voor stuk vervaardigd zijn uit een mengeling van natuurlijk haar met hogetemperatuurvezels en de collectie Paris met 5 modellen van 100% natuurlijk haar.